Sfaturi achizitie plase

Achizitia plaselor de protectie pentru un teren de sport cat si pentru alte aplicatii (pescuit, industrie, agricultura etc. ) implica investirea unor sume semnificative. De obicei clientul investeste o suma mare de bani in speranta ca aceasta va reprezenta o investitie pe termen lung (minim 3-4 ani).

Nu de putine ori, am intalnit clienti ce au ajuns la noi dupa o prima experienta nereusita cu furnizori de plase din tara sau din strainatate. Acestia au fost nevoiti, ca dupa un termen foarte scurt (aprox. un an), sa schimbe plasele de protectie deoarece acestea au cedat.

In urma acestor experiente am decis sa facem public acest ghid de achizitionare a plaselor de protectie pentru orice cumparator indiferent daca acesta va dori sa achizitioneze de la compania noastra sau de la concurenta.

Elemente de care trebuie sa se tina cont la alegerea plaselor de protectie:

  1. Materialul din care sunt confectionate. Este foarte important sa retinem ca proprietatile materiei prime (firelor sintetice) din care sunt facute plasele de protectie (sportive sau industriale) determina caracteristicile acestor plase in proportie de aprox 80%. Principalele proprietati in functie de care alegem plasele de protectie sunt: durabilitatea, rezistenta la radiatii UV, rezistenta la uzura, temperatura de topire.
  2. Grosimea snurului. De cele mai multe ori clientii pun pe primul loc grosimea snurului intre criteriile de alegere a unei plase. Din punctul nostru de vedere acestia au dreptate cu obiectia ca aceasta trebuie corelata cu materialul din care sunt confectionate plasele. De exemplu: o plasa din poliamida sau poliester de 3mm va avea in timp o rezistenta comparabila cu cea a unei plase de polipropilena de 5mm.
  3. Intaritura pe margine. Majoritatea plaselor de protectie cu mici exceptii trebuie sa aiba intaritura pe margine sau marginea dublata.
  4. Pretul. Desi l-am lasat la finalul listei, acest criteriu cantareste foarte mult atunci cand sunt achizitionate plase de protectie. Sfatul oferit de noi este sa tineti cont ca  este foarte posibil ca o plasa de protectie foarte ieftina sa fie produsa dintr-o materie prima ieftina (fapt ce se poate reflecta in calitate).

Pentru o exemplificare cat mai coerenta am inclus tabeulul de mai jos: 

                    Denumire materie prima
Denumire caracteristicaPoliamida (HTPA)Poliester (HTPES)Polietilena (HTPE)Polipropilena (HTPP)
Durabilitatea3432
Rezistenta la radiatii UV3422
Rezistenta la uzura4443
Rezistenta la acizi3444
Rezistenta la substante alcaline4444
Rezistenta la umiditate (mucegai)4444
Total punctaj: 22242115
Densitate (flotabilitate)se scufundase scufundaplutestepluteste
Temperatura de topire250°C260 °C147 °C150°C
Legenda: 1-slab, 2-acceptabil, 3-bun, 4 - excelent

In EnglishEn francais

RSS
Alte categorii
 » 
 »